POSITIIVSE UUDISTE KANAL 2.0 – osale meedia programmis see sügis-talv 2021

Uncategorized @et

Projekti peamine eesmärk on tõsta meediaoskusi ja teadmised projekti sihtrühmale ja kriitiliselt suhelda meedia sisule kohalikul ja riiklikul tasandil ning kaas luua meedia sisu (intervjuu, blog ja projekti veebi jätku arendamine, projekti YouTube kanal, analüütiliste artiklite kirjutamine, avaliku arvamused ja isiklikud lood) meediumitoodete arendamise kaudu ja kaasates sidusrühmi / kodanikke.

Projekti sihtrühm on noored ja täiskavanud (vanuses 18–60+) Ida-Virumaalt, Harjumaalt ning lisaks piirkonna koolide, Tallinna Ülikooli, Balti Filmi- ja Meediakooli õpilased (mitteprofessionaalse meedia kaasasutajad). Projekt on pühendatud peamiselt venekeelsele publikule. Osalejate koguarv on kuni 230 inimest.

Projekti tegevused:
1. On loodud uuriv telesaade (8. seeriat TV / Online) ja üks raadiosaade, mis avaneb Eesti elu ja inimesed algsel kujul – lugude, värvikate isiksuste ja paikade uurimine ja sündmused, millele tavainimesed ei mõtle ja mille avaldamine muudab muudatusi kohalikul / riiklikul tasandil.
Telesaade kajastab järgmised teemad:
– Noored poliitikas ja väljaspool poliitikat – TV / võrgus (2 seeriat)
– Korruptsioon / diskrimineerimine kohalikul tasandil: kõik on tõsi selle kohta – TV / online (2 seeriat)
– Sooline võrdõiguslikkus ja naiste mõjuvõimu suurendamine tööl, haridus ja pereelu – TV / online(2 seeriat).
– Haridus 2.0: õpilane vs õpetaja / õpilane vs.Digitaalsed tööriistad (suum) – TV/online+raadio (2. seeriat)
Telesaade valmistus toimub koostöös: Starlab Agency OÜga, Tallinna Ülikooli BFM Instituudiga, Media Meister OÜga ja OMV OÜga.
2. Veebipõhise positiivse uue isa arendamine kanal (noorteuudised, lood ja artiklid / analüüs) koostöös kohalike meediaväljaannete ja kodanikega. 20 artiklit / ja kuni 20 uudist loodud / avaldatud sihtrühma esindajate poolt / 10 novellid kogukonna liikmetelt asjakohastest teemad.
3. 17.12.2021 Tallinnas, Põlvkondadevahelise dialoogi avalik arutelu “Meedia mõju noorte elule kaasaegses ühiskonnas”, mis keskendub noorte / kogukonna naabrite kaasaegsele meediakasutusele ja noorte/eakaate meedia harjumustele (põlvkondade lõhe / televisioon ja ajakirjad versus digitaalne meedia ja sotsiaal võrgustikud), samuti linna jaoks paremate lahenduste leidmisele (turvalisus, haridus, linnaruum ja keskond). Kokku osaleb arutelus 50 inimest. 

Projekti jätkusuutlik tulemus avaldab pikaajalises perspektiivis positiivset mõju ja pakkub sihtrühmadele vajalikke oskusi ja teadmisi projekti eesmärkide ja pikaajalise meedia muutuste osas projekti sihtrühmade harjumus. Kõik materjalid avaldatakse veebis: media.peacechild-estonia.org.

Registreerine ennast programmi osalejaks: https://peacechild-estonia.org/registreerimine
Jälgi meid Facebookis: https://www.facebook.com/PositiveNewsEstonia

Projekti “Positiivse uudiste kanal 2.0” toetab Briti Nõukogu ja Tallinna Kodurahuprogramm.