Alpha Omega

Rahvusvahelise lastekaitse päeva tähistamine: „Alpha Omega“ päev.

MTÜ Peace Child Eesti korraldas 1. Juunil 2010 Vabaduse Väljakul nii lastele kui noortele suunatud haridusliku ja kultuurilise tegusa päeva projekti „Alpha Omega“ raames nimega „Alpha Omega“ päev.

Üritus toimus Rahvusvahelisel Lastekaitse Päeval, eesmärgiga tähistada antud päeva, aga ka tuua päeva sügavamat multikultuursuse väljundit, et edendada kultuuridevahelist suhtlemist ja kaasata erineva sotsiaalse ja kultuurilise taustaga lapsi ja noored ning nende vanemaid. Päeva programm toimus kahes keeles – eesti ja vene. Esinejad ja osalised olid pärit nii Tallinnast kui Ida-Virumaalt. Viidi läbi erinevad informatiivseid ja mängulisi üritusi lastele ja noortele, mis olid suunatud interaktiivsetele ja mitteformaalsetele meetoditele. Üles oli pandud lava ja telk, kus toimusid töötoad. Erinevad noorteorganisatsioonid olid kohal oma programmiga ja jagasid praktilist informatsiooni ning tutvustasid kultuuride tundmisega seotud teemasid.

Päevajuhid olid Vassili Golikov, Oliver Nahkur ja Maria Derloš. Päeva korraldamisel osalesid Tallinna Noorte Infokeskus, MTÜ Koosvmeste, AEGEE Tallinn, Stability Consulting OÜ, Lastekaitse Liit, Sillamäe Lastekaitse Ühing ja Peace Child International (UK). Esinesid duo „There’s People“, tantsuteater Triple Bounce“, Narva Koorikool ja noortebänd „Our Story“.
Alpha Omega lavastus Eestis toimus 1. Juunil 2010 kell: 14.00 Tallinnas Vene Teateris.

AO pole tavaline teos, ette antud on muusika ja raamistik, kuid iga osaleja riik, lisaks loomingulise toimkonna värbamisele, kohandab teose vastavaks oma kohalikule tasandile.

Eesmärgiks oli algatada kultuuride vahelist dialoogi kogukondades üle Eesti. Teose kaudu näidatakse, et kellelgi ei ole kõiki vastuseid, kuid austades kõiki võrdsete partneritena võime jõuda uute „seadusteni“, mis aitavad meil orienteeruda oma elus konstruktiivsel ja rahuldaval moel.

Loodud interdistsiplinaarsena, haarates erinevaid inimesi erinevatelt kunstialadelt, nii kirjanikke, näitlejaid, lavastajaid, kunstnikke kui teisi.
AO jaoks valmib uus teos, aga ta toetub Peace Childile, muusikalile Külma Sõja lõpuaegades, ja Alpha Omegale, oratooriumile, mille jõuline muusika sai esmaettekande Euroopa Rahukohtumisel Coventry katedraalis aastal 1980. Ametliku produktsiooni jaoks värvatakse solistid, koor ja sümfooniaorkester.

Eesti produktsiooni meeskond:

Projektijuht: Vassili Golikov
Koordinaator: Taisi Valdlo
Loovjuht: Aarne Saluveer

 Eesti projekti osa toetas ka Tallinna Spordi- ja Noorsooamet