Seminarid “Noored kui sotsiaalsete, kultuuriliste, hariduslike ja poliitiliste võimaluste allikas?” Tallinnas 21.08 ning Narvas 29.08

Uncategorized @et

Peace Child Eesti koostöös partneritega kutsuvad 15–26-aastaseid noori ja noorsootöötajaid seminaridele “Noored kui sotsiaalsete, kultuuriliste, hariduslike ja poliitiliste võimaluste allikas?”, mis toimub 21.08.2021 kell 13.00, Tallinnas, Tallink Spa Hotellis (osaleda saab ka Zoomi keskkonnas) ning 29.08.2021 kell 11.00 Narvas, Vaba Lava Teatrikeskuses.
✔ Zoomi seminariga saad liituda lingi kaudu mida edastaktse registreerinud osalejatele.

Seminari peamiseks eesmärgiks on toetada eesti keelt mittekõnelevate noortelanikonna ühiskondliku aktiivsust ja vabatahtliku tegevust ning suurendada noorte teadmisi ja oskuseid ning julgustada noori oma ideid täiustama ja ellu viima seistes oma huvide eest oma kodukohas. Lisaks sellele õpetada juurde sotsiaalsed oskuseid ja motiveerida oma elu muutma ja kaasa rääkima noori puudutavates küsimustes. Lisaks sellele piirkondliku arutelupäeva ja foorumi raames toimuvate töötubade läbiviimisel saame paremini tutvuda noorte vaatega kuidas koronaviirus neid mõjutanud, missugused on just need kitsad kohad mida ühiskonnas võimu esindajad ja huvitegevuse, hariduse ning noorsootöö asutused ei märganud, mille peale veel ikka vajab pöörata tähelepanu, et toetada eesti keelt mittekõnelevate noortelanikonna ühiskondliku aktiivsust ja vabatahtliku tegevust ning  suurendada noorte kui ka vabaühenduste ning riikliku asutuste esindajate teadlikkus kultuurilisest mitmekesisusest ja  teadmisi ja oskusi kodanikuhariduse, vabatahtliku tegevuste valdkonnas.

Seminar on suunatud Tallinna noortele vanuses 16-26 eluaastat ning noortega tegelevate spetsialistidele. Seminar viiakse läbi mitteformaalsetel meetoditel sisult teoreetiline ning ka praktiline, kuid oma olemuselt ka kaasav ja interaktiivsusele ning igakülgsele kaasamõtlemisele suunatud programm.
Seminari võtmesõnad:
Noorte motiveerimine, osalemine ja kaasamine ning võimalused ühiskonnas
Noored haridussüsteemis (kaasav haridus)
Noored kui poliitikakujundajad
Noored ja vabatahtliku tegevus

Osalemine on tasuta!  Osalejate on tagatud toitlustamine ja õppematerjalid. Kõikide aktiivsete vahel loosime kinkekaarte!
Registreerimiseks palun täitke registreerimis vormi https://forms.gle/KUbbv74EN1TkV5yZ8.

Registreerimine on avatud kuni 20.08.2021

Seminari ajakava (Tallinnas ja Narvas):
13.00 – 13.10 Seminari sissejuhatus (Arutelupäeva ning foorumi ajaloot ja kontseptsiooni tutvustus)
13.10 – 13.30 Piirkonna väljakutsed noorte ja vabakonna sihtgruppi jaoks sisseviidav ettekande “Noored ja KOVi valimised 2021”  – Anna Lisa Starkova, Lundi Ülikool
13.30 – 13.45 “Noored ja vabatahtliku tegevus” – Daina Arfanova, Kölni Ülikooli tudeng ja Rusalina Gasõmova, Peace Child Eesti koordinaator
13.40-13.45 Küsimused ja vastused
13.45- 15.00 Töögruppid I: (Noorte ettepanekuid poliitilise deklaratsiooni)
• Noorte motiveerimine, osalemine ja kaasamine ning võimalused lõimuvasühiskonnas
• Noored haridussüsteemis (kaasav haridus)
• Noored kui poliitikakujundajad
• Noored ja vabatahtliku tegevus ja noorsootöö
15.00 – 15.15 Kohvipaus
15.15 – 16.30 Töögruppid II: Lahenduste arendamine kohalikul ja regionaalsel tasemel (lühi hackathon)
16.30 – 17.00 Tulemuste tutvustamine

NB! Korraldaja jätab endale õiguse teha programmis muudatusi. Täname mõistva suhtumise eest!

Noortefoorumi “Noored kui sotsiaalsete, kultuuriliste, hariduslike ja poliitiliste võimaluste allikas” paneeldiskussioon ja töötoad toimuvad koostöös Integratsiooni Sihtasutusega Euroopa Sotsiaalfondi projekti Eesti ühiskonnas lõimumist toetavad tegevused“ toetatava alategevuse „Lõimumisalased koostöötegevused” raames.