Osale Noorte arvamusfestivalil 2023, et saada mõjukaks ja seeläbi parandada oma teadlikust, algatuslikult ja arutelukultuuri.

Uudised

PCE ja SSCW kutsuvad Teid osalema Noorte arvamusfestivalil 2023 “Nothing for us without us!” , mis toimub 8-9. mail 2023 kell 10.00 – 16.30 Tallinnas, Tallink Spa & Conference Hotellis (aadressil Sadama 11a, Tallinn).
Noorte arvamusfestival on mõeldud 14-26 aastastele tegusatele ja aktiivsetele noortele, kes soovivad panustada Eesti ühiskonna edendamisesse ning kes ihkavad oma häid mõtteid teoks teha. 
“Noorte arvamusfestival 2023” – on avatud ja inspireeriv noorte kohtumispaik erinevatele arvamustele ja uutele ideedele, kus hakkavad ärkama ellu algatused, arutelud ja debatid noortele ja noortega tegelevatele ja otsustajatele olulistel teemadel. Noorte arvamusfestivali missiooniks on koondada kõik noortegrupid, anda neile ja inimestele mõjuvõimu ja seeläbi parandada nende teadlikust, algatuslikult ja arutelukultuuri.
Noorte arvamusfestivali eesmärgiks on suurendada noorte teadlikust, algatuslikult ja arutelukultuuri, et äratada ellu algatused, arutelud ja debatid noortele ja noortega tegelevatel jaostustajatele olulistel teemadel. Lisaks sellele ühiselt koos arutleda noortepannus Eesti tuleviku ehitamisel ning ülemaailmsete säästva arengu eesmärkide saavutamist ja kaardistada noorte roll Tallinna linnaarengu eesmärkide (hariduse, noorsootöö, kultuuri ning keskonna valdkondades) saavutamisels toetadas noorteühendusi nende tegudes ja algatustes. Selle kaudu edendada noorsootööd noorte/spetsialisti seas, et motiveerida noori panustama kohalikul tasemel ning edendada omavahelist koostööd.

Noorrte arvamusfestivali peateemadeks neli põhiteemad:

  1. Noorteosalus ja kaasatus (huvikaitse)
  2. Noorte kogukondade tervendamine (COVID 19 mõju),
  3. Rahu ja kultuuridevaheline dialoogi edendamine (Ukraina noor sõjapõgenikud ja venekeelsete noorte lõimumine)
  4. Säästev areng (keskkonnakaitse) ja digitaalne ühiskond

Noorte arvamusfestivalil toetame täiendavaid võimalusi eesti ja vene emakeelega noorte kogukondade kokku toomiseks ning ühetaolise inforuumi loomiseks, et tugevdada noorte vahel Eesti riigiidentiteedi. Teemasid käsitledes tegeleme dialoogi edendamisega noorte ja otsustajate vahel, läbi mille tekitame noortes huvi nende ümber toimuva vastu ning julgustame aktiivset ühiskonnaelu puudutavates küsimustes kaasa rääkima.

Noorte arvamusfestivali programm on jagatud kokku kolmeks osaks. Esimese osa moodustavad temaatilised tervitusõnad ja kõned antud valdkonna spetsialistide poolt, et avada teemat põhjalikumalt. Ettekannetele järgnevalt toimub laiema huvigruppide ringiga paneeldiskussioon ning päeva lõpetavad praktilised aruteluid, töögrupid ja töötoad ekspertidest juhendajatega, kus on võimalik väiksemas ringis spetsiifilisemat teemat koos teiste osalejatega lahata. Programmis on ka erikülalised: Noorte arvamusfestivali järel toimub rahvusvaheline konverents (25-28. mai 2023 Tallinnas), mille raames iga noor ja täiskasvanu saab osa võtta ja jagada oma ideeid ja mõtted olemas olevate kriisidest ja väljakutsetest ning panustada riikliku ja rahvusvahelise koostöö arendamisele. Vaata rohkem siit

Arvamusfestivali 2 päevade ajakava: https://foorum.sscw.ee/ajakava/

Foorumile saab registreerida kuni 7. maini siin: https://foorum.sscw.ee/registreerimine/

Osalejale tagame: rikkalik toitlustamine, materjalid, huvitava programmi, meeleolukat ajaveetmisvõimalust ja uusi kasulike tutvusi. Osalejate vahel loositakse ka partnerite meened ja kingitused.  Osalemine on tasuta!

Vaata rohkem siit: foorum.sscw.ee/praktiline-info/

Liitu üritusega Facebookis: https://fb.me/e/RMxep1CC

Foorumi toimumist kaasrahastavad   Tallinna Haridusamet, Haridus- ja Teadusministeerium ning sündmust toetab  Eesti Noorteühenduste Liit.