Meediakirjaoskuste ja kriitilise mõtlemise projekt “Resilient Baltic” sai õnneliku lõpu!

Uudised

Novembrist 2023 kuni veebruar 2024 eesti- ja venekeelsetel noortel oli hea võimalus arendada oma meediakirjaoskust ja süvendada kriitilist mõtlemist. 

Kuna me elame andmete ja infoajastul, siis on just see muutunud oluliseks osaks iga inimese elust. Ükskõik, kas suhtled oma riigiga e-riigi abil, veedad aega sotsiaalmeedias, teed koolitöid internetis, vaatad koduseid ülesandeid ja tagasisidet e-koolis – kõik need on moel või teisel info ning lahutamatu osa igapäevast.

Seega, taas algatas Peace Child Eesti oma meediakirjaoskuse progtammi mille raames meediapädevuste ja kriitilise mõtlemise koolitused, mida toetas Baltic Center for Media Excellence. Koolitused hõlmasid meedia tõhusa kasutamise olulisi aspekte tänapäeva maailmas. Osalejatele õpetati, kuidas kasutada erinevaid meediaplatvorme ja kommunikatsioonikanaleid teabe levitamiseks ja sihtrühmade mõjutamiseks. Erilist tähelepanu pöörati meediaallikate kasutamisele, nende analüüsile ja kriitilise mõtlemise rakendamisele, artiklite kirjutamisele ja võltsingute paljastamisele. Räägiti ka kvaliteetsete postituste loomisest, mis suudavad äratada tähelepanu ja kutsuda esile sihtrühma reaktsiooni. Arutati ka osalejatega töötamise strateegiaid, sealhulgas suhtlemist kommentaaride, tagasiside ja analüütikaga. Pärast meediapädevuse koolitusel saadud teadmisi meedia õigest kasutamisest, kvaliteetsete postituste loomisest ja publikuga töötamisest rakendasid osalejad neid aktiivselt praktikas. Nad hakkasid looma sisu, mis vastaks sihtrühma huvidele ja vajadustele. See hõlmas erinevaid formaate, nagu tekstipostitused, uudisartiklid, dipfake’ide loomine ja nende äratundmine. Esindajad suhtlesid aktiivselt ka teiste osalejatega , vastates kommentaaridele, esitades küsimusi ja tehes kokkuvõtteid. Koolitused võimaldasid osalejatel omandada vajalikud oskused ja teadmised, et edukalt kasutada meediat oma igapäevases tegevuses. Programmi raames on toimunud 8 loenguts 4 koolituste raames, kus võtsid osa 101 noort.  Jätkame oma programmi teostamisega ka 2024 koostöös meie partneritega juba sügisel.

Lisainfo: German Morris, projektijuht german@peacechild-estonia.org 

Meediakirjaoskuste programm sai toetust Resielent Baltic projekti raames mis toetas   Baltic Center for Media Excellence