Tule osalema rahvusvahelisel konverentsil “Õiglase rohe-ja digipööre suunas noorte oskuste arendamise kaudu” 1-2.12.2023 Tallinnas

Uudised

Hea Noor ja keskonna, hariduse – ja noorsootöö valdkonna spetsialist, 

Oled oodatu osalema rahvusvahelisel konvernetsil “Tule osalema rahvusvahelisel konverentsil “Õiglase rohe-ja digipööre suunas noorte oskuste arendamise kaudu” 1-2.12.2023 Tallinnas, Hestia Hotel Europa kell 10.00

Konverents eesmärgiks on laiendada ja tugevdada keskonna, hariduse – ja noorsootöö valdkonna vahelist koostööd ja dialoogi, mille raames arendame osalejate rohe-ja digipöörega seostatud individuaalseid teadmisi, oskusi ja hoiakuid ning luua mitmekesine suhtlusvõrgustikku ja sotsiaalset kapitali noorte ja kogukonna vahel kuid ka riigiasutuste suhtes. Plaanitud konverents on ametlik platvorm ideede konstruktiivseks vahetamiseks, aga ka kokkuvõtete ja üldavalduste tegemiseks. Konverents aitab kaasa ka projekti üldideede ja eesmärkide laiemale levikule ühiskonnas.

Konverentsile on kutsutud noored vanuses 14-26a, hariduse valdkonna spetsialistid ja kes on huvitatud jagada oma kogemusi, teadmisi rohe-ja digipööre ning kultuuridevahelisel suhtlemisel ja toetada võrgustamine ja koostööd s.h Eesti kogemuse levitamisele välismaal (Vahemereriikide ja Põhjamaade piirkondadele) lisaks sellele ka noorteorganisatsioone, haridusasutusi juhte, akadeemikuid, teadlasi, seadusandjaid, planeerijaid ja poliitikaspetsialiste kõigis asjakohastes valdkondades,  ministeeriumide või osakondade esindajaid.

Konverentsi teemad:
– Rohelisele ja ringmajandusele pööre edendamine kogukonna ja noorte seas.
– Ringmajandus, linnaarendus ja innovatsioon järgmisele tasemele.
– Kodanikuühiskonna organisatsioonide ja noorte roll rohepööre ja säästva arengu käsitlemisel.
– Kuidas digipööre mõjutab ühiskonda, sh noori ja noorsootööd.
– Digipööre suunab noori ümber mõtestama oma tööelu oskuseid.
– Võimestame digipööre läbi spetsialistide täiendõppetuse ning kättesaadavate digitaalse õppevahendite ja õppematerjale.

Konverents koosneb kolmest peatükkidest: peakõned ja kaks temaatilised paneeldiskussioonid (rohe-ja digipöörest); noorte arutelud rohe-ja digipööre spetsifikast ja dokumentidest. Konverentsi tulemusena valmivad noorte ettepanekuid strateegiliste dokumentide uuendamise kohta.

Konverentsi läbiviimisel me paremini mõtestame kuidas noored ja kodanikuühiskond saaks eskaleerunud olukorras toetada rohe-ja digipööre ning toime saada/ kaardistada koostöö võimalused nii kohalikul kui ka riiklikul tasemel, et saada hakkama ja aidata teistele tulevikus juba oma kogukonnas sama väärsete väljakutsetega.

Praktiline info:
– Konverentsi ametlik töökeel: eesti ja inglise
– Konverentsi põhjalik ülevaade ja ajakava inglise keeles leiab siit
– Konvernetsil osalemine on tasuta (kohtade arv on piiratud)
– Osalejate on tagatud toitlutamine ja materjalid
– Transpordikulud korraldajda ei taga.
– Konverentsi ametlik veebikas: https://conference.sscw.ee/youth2023/

Registreerimine on avatud kuni 28. November 2023 veebilehel: https://conference.sscw.ee/registration/

Konverentsi korraldamist toetavad: SSCW, Haridus-ja Teadusministeerium, Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet ja Tallinna Kodurahuprogramm.