Programm “Säästlikkus kui elustiil: praktilised sammud 2.0” arendab noortes praktilisi oskusi.

Uudised

Projekti eesmärgiks on suurenda inimeste teadlikus jätkusuutliku elustiilist, säästva arengust ja kliimamuutmisest ning muuta tarbimisharjumusi nii koolis kui kodus. Lisaks edendada koostööd säästva arengu ekspertidega, Tallinna asutustega, ettevõttega ja MTÜdega. 

Programmis on oodatud osalema Tallinna noored ja õpilased vanuses 14-26 a. ning keskonnahariduse ja säästliku elu valdkonnas tegutsevaid spetsialistid.

Programmi raames teostame jätkuvalt käitumisharjumuste käsitlemisele suunatud 20 töötoad koolides (Märts – Oktoober 2023); koostöös ettevõttega (Tallinna Vesi, Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, Enefit Green jt) ja vabaühendustega korraldame noortele ja õpetajatele/vanematele praktikat ja õppevisiidid (Oktoober-November) ning viimasena kaks ümarlauda “Edendades Säästlik elustiil: Rohelisem Tallinn” (November -Detsember 2023), kus noored ja hiljem spetsialistid, õpetajad ja ettevõtjad peavad dialoogi ja arutleda säästva arengu edendamist pidurdavad kohalikud väljakutsed ning otsivad praktilised lahendused.

  1. Algatatud ühiste tegevuste/projektide arv  noorte vahel
  2. Noorena loodud jätkusuutliku (säästliku) elustiili harjumus mia aitab tagada selle jätkumist ka edaspidises elus. 
  3. Kokku programmis võtab osa üle 660 inimest.
  4. Programmi raames on koolitatud üle 500 noori ja korraldatud kaks õppevisiiti-praktikat ning keskkonnatemaatilised ümarlauad.
  5. Tutvustatud kõikidele noortele nende käitumise mõjutamisele suunatud interaktiivseid harjutusi ning sõlmitaksse lastega / noortega säästva arengu edendava tegevuskava, et edendada Tallinna kui Europoa roheline pealinna tiitli ning toetada noortest nende käitumist/harjumist säästlikuks ja rohke sübralik rohelise lahenduste poolt.
  6. Suurendatud teadmisi, oskusi ja kogemusi säästva arengust, säästliku elustiilist ning ringmajandusega seostatud üleminekuga.
  7. Ühiskonna väärtuste ja hoiakute muutmistele mis oled seostatud säästva arengu edendamisega ning rohelise eluviisi propageerimisega. 
  8. Tutvustame kõikidele noortele Tallinna rohelised võimalused, teenuste kättesaadavus ja innovatiivsed lahendused  Tallinna piirkondades.

Registreerimine: www.peacechild-estonia.org/sustainable
Lisainfo: German Morris german@peacechild-estonia.org / tel. 55576329