“Ühtekuuluvuspoliitika suunamine ja erinevate kogukondade/noorte mõistmise edendamine kollektiivse tegevuse võimestamise kaudu“”

Uncategorized @et

Projekt, mille eesmärk oli toetada dialoogi ja suhtlemist erinevate kogukondade vahel, viidi edukalt lõpule, saavutades oma eesmärgid. Programmi peamine eesmärk oli tugevdada usalduslikke suhteid noorte vahel, samuti integreerida Eesti venekeelset elanikkonda ühiste tegevuste ja eesti kultuuri tutvustamise kaudu. Projektis osales 576 osalejat üle kogu riigi.

Programm oli suunatud 16-30-aastastele noortele ja 31-60-aastastele täiskasvanutele, kes elasid Tallinnas, Tartus, Narvas, Narvas, Sillamäel, Jõhvis ja Kohtla-Järvel. See edendas nende sotsialiseerumist ja integreerumist Eesti ühiskonda. Projekti põhisuunad olid kultuuridevahelise dialoogi arendamine, eesti keele ja kultuuri edendamine ning 21. sajandi võtmeoskuste, sealhulgas kriitilise mõtlemise, juhtimis- ja sotsiaalsete oskuste koolitamine.

Projekti raames viidi läbi viis koolitust, millest igaüks keskendus integratsiooni ja sotsiaalse suhtlemise olulistele aspektidele.


Koolituste teemad:

I) Kultuuridevaheline haridus ja dialoog – 5.04.2024 Tallinn, Hestia Hotel Europa
II) Kriitiline mõtlemine ja noorte osalemine – 08.09.2024, Hestia Hotel Europa
III) Sotsiaalsed ja digitaalsed oskused (konfliktide lahendamine ja digitaalsed vahendid) – 18.05.2024, Narva-Jõesuu, Meresuu Spa Hotel kell 11.00
IV) Juhtimiskompetentsid (koostöö ja empaatia) – 15.05.2024, Tallinn, Tallink Spa & Conference Hotel 

V) Soolist võrdõiguslikkust ja sotsiaalset ühtekuuluvust – 26.08.2024, Tallinn, Hestia Hotel Europa

Osalejad omandasid teadmisi ja oskusi kultuuridevahelise suhtluse, kriitilise mõtlemise, konfliktide lahendamise, juhtimise ja soolise võrdõiguslikkuse valdkonnas. Need koolitused parandasid nende ametialaseid ja isiklikke oskusi ning aitasid neil paremini integreeruda Eesti ühiskonda.

Lisaks koolitustele korraldati neli mõttetalgut, kus arutati selliseid olulisi teemasid nagu põlvkondadevaheline dialoog, jätkusuutlik kogukonna areng, kogukonna osalemine ja vihakõne vastu võitlemine.


Mõttekoja teemad:

 

1. Põlvkondadevaheline dialoog: Demokraatia väärtused, sooline võrdõiguslikkus ja hariduse kättesaadavus (17.05.2024, Meresuu Spa Hotel)

2. Eesti keel ja kultuur minu igapäevaelus (3.06.2024, Tartu Annelinna Gümnaasium)
3. Jätkusuutlikud kogukonnad (30.05.2024, Hestia Hotel Europa)

4. Kultuuridevaheline dialoog, kommunikatsioon ja vihakõne (6.06.2024 Tallinn, Hestia Hotel Europal)

Need kohtumised aitasid osalejatel paremini mõista otsuste tegemise protsessi kohalikes ja riiklikes omavalitsustes ning aitasid kaasa strateegilise nägemuse kujundamisele edasiseks koostööks.

Projekt kulmineerus viie praktilise päevaga, mille jooksul osalejad tegid vabatahtlikku tööd oma kogukonnas, aidates sotsiaalkeskusi, lastekodusid ja parandades linnapiirkondi.

Projekti tulemusena tugevnes vastastikune mõistmine erinevate etniliste ja sotsiaalsete rühmade vahel, paranes eesti keele oskus ja süvenesid teadmised eesti kultuurist. Projekt aitas kaasa ka aktiivse kodanikualgatuste võrgustiku loomisele ja kogukondade vahelisele pikaajalisele koostööle.

 

Projekt toimus toetusel Briti Nõukogu Eestis.