Kontsert “Meie Muusika 2024”

Uncategorized @et

 

30. augustil 2024 toimus Põhja-Tallinna kogukonnamaja välilaval suurejooneline noorte kontsert „Meie Muusika 2024“, mis tõi kokku andekad muusikud ja publiku, tähistades ühiselt Tallinna Kultuuriöö festivali. Kontsert oli eriline mitmel põhjusel – esmakordselt said noored esitada oma loomingut laval, jagada oma muusikat ja energiat ning pakkuda publikule meeldejääva õhtu.

Kontserdi ülesehitus ja esinejad

Kontserdi juhendajaks oli tunnustatud muusik ja dirigent Siim Aimla, kelle käe all esinesid MUBA (Tallinna Muusika- ja Balletikooli) noorteansambel. Lisaks astusid lavale kolm uut ja põnevat noortebändi: “Forks”, “Ash Shur”  ning “Zabroshennõi Kinoteatr”. Kõik kolm gruppi esitasid oma unikaalset loomingut ja kavereid, segades omavahel erinevaid muusikastiile. Noorte muusikud näitasid suurt oskust ja loovust, tuues esile värskeid helisid ja huvitavaid lahendusi, mis köitsid publiku tähelepanu algusest lõpuni.

Loovtöötuba: Koosloomise inspiratsioon

Enne kontserti toimus kogukonnamajas noortele suunatud loovtöötuba „Muusika ja laul“, kus juhendajateks olid Siim Aimla ja noor produtsent ning muusik Dmitri Moissejev. Töötuba andis osalejatele võimaluse jagada oma loomingut, katsetada erinevaid muusikalisi lahendusi ja õppida, kuidas arendada oma ideid koos teiste noorte muusikutega.

Kultuuriöö tähistamine ja noorte tulevik

Kultuuriöö raames toimunud kontsert „Meie Muusika 2024“ oli ühtaegu pidu ja tulevikku suunatud pilguheit, kus noored muusikud said näidata oma oskusi ja loomingulist potentsiaali. See sündmus ei olnud mitte ainult muusika esitamine, vaid ka noorte arenguplatvorm, kus nad said õppida ja kasvada professionaalide juhendamisel.

Põhja-Tallinna kogukonnamaja täitus sellel õhtul loovuse, muusika ja noorte energiaga, mis peegeldas tulevikku, kus looming ja koostöö saavad kesksel kohal olema. Kontsert oli edukas samm noorte muusikute arenguteel ja tõestas, et Eesti muusikamaastikule on kasvamas uusi, andekaid tegijaid, kes on valmis võtma suuremaid väljakutseid ja katsetama oma helidega.