Peace Child Eesti noortejuht osales 10-12 Mai 2024, Göteborgis rahvusvahelises koolituses ja jagas Eesti parimat praktikat

Uudised

Peace Child Eesti arendab rahvusvahelist koostööd ja oma töötajate võimekust külastades arengu koolitust 10-12. mai 2024 Göteborgis

Peace Child Eesti noortejuht German Morris tänus KÜSKi rahvusvahelise toetusmeetmele osales esimest korda rahvusvahelisel koolitusel „Jätkusuutlikud toidusüsteemid Põhjamaades ja Balti riikides, mis toetavad noorte jätkusuutlikke ja tervislikke eluviise”, mis toimus 10-12. Mai 2024 Göteborgis.
See reis oli minu jaoks tõeline inspiratsiooniallikas ja uute teadmiste allikas. Göteborgis olles hämmastas mind linn oma ilu ja keskkonnahoidlikkusega. Koolitus tõi kokku mittetulundusühingute esindajad, noortejuhid ja professionaalid erinevatest Põhja- ja Baltimaadest. Meid kõiki ühendas üks eesmärk – muuta maailm paremaks, toetades jätkusuutlikku arengut ja noorte tervislikke eluviise. Programmi raames pidasin seminari, kus tutvustasin meie Eesti kogemusi jätkusuutlike eluviiside levitamisel. Rääkisin Eestis edukalt ellu viidud Peace Child Estoni projektidest ning tutvustasin välja töötatud metoodikaid, koolitusmaterjale ja parimaid tavasid. Erilist tähelepanu pöörasin toidukultuurile, Eesti köögi eripäradele ja toidu raiskamise vältimise olulisusele. Huvitav oli arutada teiste riikide kolleegidega noorte praeguste tarbimisharjumuste üle ja vahetada parimaid tavasid. Üks meeldejäävamaid hetki koolitusel oli õppekäik Burgardeni Gümnaasiumi kööki. Seal vahetasime praktilisi kogemusi ja saime palju teada Põhjamaade kulinaarsetest traditsioonidest. See kohtumine mitte ainult ei rikastanud mind uute teadmistega, vaid võimaldas ka luua kasulikke kontakte edaspidiseks koostööks.
KUSKi toetus tegi minu osalemise sellel koolitusel võimalikuks, kuid andis mulle ka võimaluse jagada meie saavutusi, õppida teistelt ja saada inspiratsiooni uutest ideedest. Usun, et see kogemus aitab meil arendada ja rakendada uusi projekte, mis on suunatud jätkusuutlikule arengule ja noorte tervislikele eluviisidele Eestis. Pärast koolitust toimus meil ühine koosolek, kus töötasime välja koostööplaani. Edaspidi esitame selle kava kaalumiseks ja rahastamiseks. Olen kindel, et meie koostöö kannab vilja ja aitab paljudel noorteorganisatsioonidel jõuda uute kõrguste juurde.
Üheskoos saame muuta maailma paremaks ja aidata noortel valida jätkusuutlik ja tervislik arengutee.

Rahvusvahelise eksperdi osalemist Eestis toimuva konverentsil ja kõrval kohtumisel toetas SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital Eesti kodanikuühiskonna kogemuse rahvusvahelise levitamise ja rahvusvahelise huvikaitse võimekuse suurenemise konkursi kaudu.

Vaata rohkem projekti veebilehel: https://greenhabito.eu/nordicfoodculture/